top of page

Over Mij

Mijn naam is Pieter van Vleuten.

Ik maak al muziek sinds mijn 11de. Het begon met hiphop-beats maken, en groeide uit tot produceren, mixen, songwriten en artiesten begeleiden bij opnemen. In 2021 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) als Muziektechnoloog, met een specialisatie in compositie en muziekproductie. Datzelfde jaar ben ik begonnen met mijn master: Music Design. In 2019 heb ik stage gelopen als engineer en mixer bij LEF Studios in Uden.

 

Ik speel gitaar, bas, toetsen en ik zing. Mijn muzikale smaak en kennis is breed; ik ben bekend met hiphop, rock, indie, pop, R&B, punk, jazz en meer. Ook heb ik mogen samenwerken met geliefde orkesten als het Metropole Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

In 2021 bracht ik mijn debuut-EP "Violet" uit als PIT; een pseudoniem waaronder ik als solo-artiest dream-pop-/psych-rock-muziek uitbreng. Voor PIT doe ik al het schrijf-, productie-, opname- en mixage-werk. Samen met mijn vriend Matz Hoogeveen vorm ik de psychedelische rock-band The Wily Project.

Op Youtube heb ik een kanaal genaamd PIT Game Music waar ik one-man-band-covers maak van composities uit videogames.

 

Mijn doel is om de visie van de cliënt te concretiseren en deze zo nauwkeurig mogelijk te verwezenlijken; het plaatje in het hoofd van de artiest tot leven te laten komen. Of je nou een idee wil uitwerken tot een klinkend eindresultaat, een originele compositie wil hebben voor bij je visuele project, of je track wil laten afmixen; het kan allemaal. Ik ga graag met een cliënt zitten en hun demo's en ideeën uitwerken met ze, aan de hand van mijn muzikale inzicht, multi-instrumentatie, technische vaardigheden en brede netwerk. Comfort, openheid en betrouwbaarheid tijdens het creatieve proces staan bij mij op de eerste plaats en ik ben pas tevreden als de cliënt dat ook is.

bottom of page